DEDAŞ da bizden yana dert yakındı: Kaçak bir büyükşehirden fazla

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde her abonenin Türkiye ortalamasının 2.5 katı elektrik tükettiğini ve yıllık 10 milyar kWh kayıp kaçak elektriğin olduğunu açıkladı. Arvas, bölgedeki kaçak kullanımın bazı Avrupa ülkelerinden bile fazla olduğunu vurgulayarak, kontrol altında olmayan trafoların sayısının da alarm verici seviyelerde olduğunu belirtti.

DEDAŞ da bizden yana dert yakındı: Kaçak bir büyükşehirden fazla

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak'a elektrik hizmeti veren Dicle Elektrik'in genel müdürü Yaşar Arvas, kaçak elektrik kullanımı ile ilgili paylaştığı verilerle gündem oldu.

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, Güney Doğu Anadolu'da her bir abonenin Türkiye ortalamasının iki buçuk katı elektrik tükettiğini, kayıp kaçak miktarının yıllık 10 milyar kwh olduğunu söyledi.

CNN Türk'e konuşan Arvas, bölgedeki kaçak kullanımın bazı Avrupa ülkelerinden bile fazla olduğunu anlatırken, 70 bin trafonun 50 bininin kendi kontrollerinde olmadığını binlerce kaçak trafo olduğunu aktardı. 

Arvas şunları kaydetti:

“İstanbul bölgesinden sonra enerji tüketimi en yüksek olan bölgeyiz. Ama abone sayımız bu tüketimle özdeşleşmiyor. Bölgedeki her bir abonemizin tüketimi Türkiye’deki abone tüketiminin yaklaşık 2.5 katı. Kayıp kaçak miktarı yıllık 10 milyar kwh denk geliyor. Bu Türkiye’de birçok büyükşehirimizin tüketiminden fazla, Avrupa’da bile birçok ülkenin yıllık tüketiminden fazla bir tutar”.

DEDAŞ da bizden yana dert yakındı: Kaçak bir büyükşehirden fazla

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.